HANDKNITRIA

HANDKNITRIA for all your exclusive handknits made in Belgium

Superior quality , superior knits , you choose your own model and colors

Welkom bij HANDKNITRIA , handbreiwerk met de mooiste kwaliteiten rechtstreeks uit Italie zoals : super kid mohair , wol/mohair, baby alpaca , merino wol , katoen 

Méér dan 45 jaar ervaring als handbreister.


Wij hebben modellen in de webshop gaande van pulls tot Bernadette vesten en lange mantels , de meeste worden op bestelling gebreid , korte leveringstermijn


LAAGSTE PRIJZEN in Belgie : wij werken rechtstreeks van breister tot klant . 

UNIEK CONCEPT : u kiest een model uit de webshop - of een eigen model - u kiest de materialen , de kleuren - en wij breien voor u op uw gewenste maat.

STEEDS NIEUWE MODELLEN , schrijf u in op onze mailinglisting en wordt op de hoogte gehouden van de nieuwe modellen en promo's.


De super kid mohair van ons Italiaans merk afkomstig uit ZUID AFRIKA  is de fijnste , zachtste en lichtste in zijn soort , enkel Handknitria is de hoofdverdeler in Belgie .​


ACTIES en NIEUWE MODELLEN

WEBSHOP & CUSTOM ORDERS

Elk model in de webshop is handgebreid en uniek , er gaan uren werk in één kledingstuk en worden perfect afgewerkt . Met reeds 45 jaar ervaring hebben wij alles in huis om u een topprodukt aan te bieden.Wij hechten het grootste belang aan kwaliteit, afwerking, klantentevredenheid .​Ons produkt is niet in een shop te verkrijgen daarom bieden wij ze ook goedkoper aan .

U kiest uw model uit de webshop die wij voor u aanbieden in de kleur en de maat die u wenst .

Of u stuurt ons uw eigen foto die wij graag voor u nabreien.​

Wij zoeken ook graag samen met u naar het gepaste model en kleurencombinatie.​


VERZENDING binnen Europa

Bij het afrekenen heeft u , volgens het land van herkomst , verschillende leveringsmethodes


Voor Belgie : BPOST at HOME 6,00 €   

                    of BPOST afhaalpunt 5,00 € 

Voor Nederland - Frankrijk - Duitsland : DPD at HOME 10 €

                        of DPD pick-up-point 7,50 € .

GRATIS VERZENDING boven de 180 € .

Dit zijn de goedkoopste tarieven die wij voor u gevonden hebben. 

Bij bestelling van het produkt wordt u op de hoogte gebracht van de uiterlijke verzenddatum .

U krijgt steeds een track-en-trace code via SENDCLOUD , het programma waar wij mee samen werken om de verzending in te plannen.

BETALING in de webshop

Afrekenen gebeurt in een beveiligde zone en u kan gebruik maken van 

CREDITCARD -  BANCONTACT - IDEAL - VIA OVERSCHRIJVING

MATEN opnemen OF BEZOEK ons

Als wij voor u op maat breien , sturen wij u een model van de maten die u bij uzelf kan opmeten .


Afgaande op uw confectiemaat en borstomtrek weten wij dan voldoende om uw pull of cardigan perfect naar uw wensen te breien.


U kan ons ook steeds bezoeken op ons thuisadres waar wij u persoonlijk ontvangen en samen de maten bespreken. 

Wij hebben steeds een aantal modellen die u kan passen . Ook kleurstalen hebben wij steeds in voorraad .

Bel ons gerust voor een vrijblijvende afspraak zonder aankoopverplichting . Klant is koning .


MATERIALEN waaruit u kan kiezen

MOHAIR is afkomstig van de angorageit die tweemaal per jaar geschoren worden .

Het lichtste materiaal van onze collectie .

Het is een prachtig materiaal , het glanst een beetje en heeft lange vezels.

Tegenwoordig is er bij vele kledingzaken een ban op mohair wegens de dier-onvriendelijke behandeling. Echter, onze mohair is afkomstig uit Zuid-Afrika en wij hebben getuigschriften dat deze mohair énkel afkomstig is van dier-vriendelijke farms die goedgekeurd werden.

Kid mohair is afkomstig van de jongere en betere rassen geiten en deze vezels zijn merkbaar dunner en zachter dan de mohair van een volwassen geit.

Mohair wordt gekenmerkt door een goede isolatie en pilt niet en behoort tot de meest duurzame textielsoorten ter wereld. Kleding gemaakt van mohair is jaren te dragen.

Wassen met de hand met een beetje zeep in lauw water - laat de mohair nooit inweken - nooit uitwringen maar plat laten drogen op een handdoek , mohair mag niet in de droger.


Wij hanteren vooral super kid mohair , een erg dunne draad die wij met verschillende draden samenbreien eventueel met wol/mohair of met baby alpaca om meer stevigheid in het model te behouden. 100% mohair bestaat niét omdat de mohair zich steeds moet hechten aan een andere draad bvb nylon of zijde . Mohair heeft lange draden en is héél licht van gewicht , je kan dus zelfs met dikke naalden breien en toch weinig mohair nodig hebben.ALPACA WOL  is afkomstig van de alpaca-lama

Alpaca wol is zacht, sterk, licht en warm. De vacht van alpaca's is van een hoogwaardige wolsoort die sterker, warmer en lichter is dan de wol van schapen.

BABY alpaca is de zachtste alpacawol van de eerste scheerbeurt .

De vezelstructuur is zowel zeldzaam als superfijn en de zachtheid is te vergelijken met kasjmier wol maar dan nog zachter. Alpaca wol is er in heel veel natuurlijke tinten waardoor verven vaak niet eens nodig is.  De dieren worden op de hoogvlaktes van het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte in grote kuddes gehoed door mensen uit de bergvolkeren. De overgrote meerderheid van de alpaca’s vindt je in in Peru, Chili en Bolivia.

Handwas of machinewas op wolprogramma op 30° , gebruik een speciaal wolwasmiddel, nooit wrijven of wringen, laat plat drogen, vermijd direct zonlicht bij het drogen , gebruik nooit een wasdroger.


Wij hanteren de baby alpaca wol die zowel in natuurlijke niet-geverfde tinten te koop is , alsook geverfde soorten. Als enkele draad kunnen we het meebreien met andere draden om superzacht te maken ofwel breien we het met twee of drie draden met dikke naalden.


MERINO WOL  is afkomstig van het merinoschaap uit Nieuw-Zeeland, één van de sterkste en oudste schapenrassen ter wereld. 

Als we kijken naar andere stofsoorten dan heeft merinowol bijna alle voordelen, maar nauwelijks de nadelen van andere stoffen. We zetten de goede eigenschappen van merinowol op een rijtje:

Merinowol is zelfreinigend. De stof bevat lanoline, dit is een soort waslaag die ervoor zorgt dat er geen geurtjes in de stof trekken.

Merinowol is eenvoudig te onderhouden. De fijne structuur van de stof stoot bacteriën af, hierdoor hoef jij jouw kledingstuk van merinowol niet vaak te wassen.

Merinowol is zeer slijtvast doordat het een natuurlijk product is.

Merinowol is zowel in de zomer als in de winter te goed te dragen, doordat de stof warmte- en vochtregulerend is.

Merinowol is zacht en jeukt niet.

Handwas of machinewas op wolprogramma op 30° , gebruik een speciaal wolwasmiddel, nooit wrijven of wringen, laat plat drogen, vermijd direct zonlicht bij het drogen , gebruik nooit een wasdroger.


Wij hanteren de extrafijne 100% merinowol die superzacht is en op de blote huid kan gedragen worden . We gebruiken drie draden met dikke naalden voor pulls of cardigans . Het gewicht van zulk een pull is de zwaarste in de serie .

CERTIFICAAT van mohair uit Zuid-africa 

CONTACTEER ONS :

mail :         info@handgebreid.be

tel Belgie :  0479 591157

 
 
 
 

Volg ons op facebook of instagram om alle recente modellen te bekijken